Vytisknout recept
Cepíňáček
Všechny ingredience vyšleháme do hladka. Na dno misek dáme piškoty, přidáme „Cepíňáček“ a dozdobíme ovocem.
Porce
Porce
Sdílet tento recept
 

Vytisknout recept
Jogurtová bublanina
Dortovou formu, hrníčky nebo zapékací misky zlehka vytřete máslem a vysypte drobky z piškotů nebo plátky mandlí. Vejce, cukr, jogurt a tvaroh vyšlehejte do hladka. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a seškrábnuté semínka přidejte do vyšlehané směsi. Přisypejte škrob a krátce prošlehejte. Těsto vlijte do připravených forem a posypte ovocem. Pečte v předehřáté troubě při 160°C přibližně 40 minut. Povrch by měl být pevný a lehce zezlátlý. Podávejte vlažné i vychladnuté.
Doba přípravy 60 minut
Porce
porcí
Suroviny
Doba přípravy 60 minut
Porce
porcí
Suroviny
Poznámky k receptu
Sdílet tento recept
 

Vytisknout recept
Buchta z červené řepy bez mouky
Ušleháme žloutek s cukrem, zvlášť rozpustíme máslo s čokoládou a přidáme ke žloutkům. Dále přidáme najemno nastrouhanou uvařenou červenou řepu, nasekané ořechy, prášek do pečiva a promícháme. Nakonec našlehaný bílek a zlehka promícháme. Směs vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v rozehřáté troubě při 180°C 30 minut.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
Sdílet tento recept
 

Vytisknout recept
Rybízovo-citrónová buchta
Ve velké míse smíchejte jogurt, cukr a vejce. Přidejte olej. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a nasypte do připravené směsi. Pořádně promíchejte těsto do hladka. Do směsi přidejte šťávu a kůru z citrónu a 3/4 očištěného rybízu a lehce zamíchejte. Troubu předehřejte na 190°C. Pečící formu o velikosti 35 x 10 cm vytřete máslem a vysypte moukou. Do formy nalijte těsto a uhlaďte do krajů. Posypte zbytkem rybízu. Pečte asi 35 - 40 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.
Doba přípravy 60 minut
Porce
porcí
Doba přípravy 60 minut
Porce
porcí
Poznámky k receptu
Sdílet tento recept
 

Vytisknout recept
Bábovka celozrnná s mrkví a vlašskými ořechy
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 155°C, formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V jedné misce smícháme mokré ingredience, ve druhé smícháme všechny suché ingredience. Mouku je dobré s práškem, sodou a kořením prosít přes síto, výsledná bábovka bude nadýchanější. Směsi smícháme dohromady, nalijeme do formy. Těsto je hustější. Pečeme přibližně 55-60 minut.
Doba přípravy 60 minut
Porce
bábovka
Suroviny
Doba přípravy 60 minut
Porce
bábovka
Suroviny
Poznámky k receptu
Sdílet tento recept