Moučníky

Cepíňáček

Všechny ingredience vyšleháme do hladka. Na dno misek dáme piškoty, přidáme „Cepíňáček“ a dozdobíme ovocem.

  • 250 g jemný tvaroh
  • 180 g bílý nesladký jogurt
  • 1 ks sáček vanilkový cukr
  • 1 lžíce cukr

Jogurtová bublanina

Dortovou formu, hrníčky nebo zapékací misky zlehka vytřete máslem a vysypte drobky z piškotů nebo plátky mandlí. Vejce, cukr, jogurt a tvaroh vyšlehejte do hladka. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a seškrábnuté semínka přidejte do vyšlehané směsi. Přisypejte škrob a krátce prošlehejte. Těsto vlijte do připravených forem a posypte ovocem. Pečte v předehřáté troubě při 160°C přibližně 40 minut. Povrch by měl být pevný a lehce zezlátlý. Podávejte vlažné i vychladnuté.

Doba přípravy: 60 minut
http://fresh.iprima.cz/recepty

  • 1 lžíce máslo
  • 1 hrst piškotové drobky popř. mandlové lupínky
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce cukr
  • 250 g bilý jogur
  • 250 g krémový tvaroh
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 1 lžíce kukuřičný škrob
  • 250 g maliny a borůvky čerstvé nebo mražené
  • 0.13 lžíce máslo
  • 0.13 hrst piškotové drobky popř. mandlové lupínky
  • 0.50 ks vejce
  • 0.25 lžíce cukr
  • 31.25 g bilý jogur
  • 31.25 g krémový tvaroh
  • 0.13 ks vanilkový lusk
  • 0.13 lžíce kukuřičný škrob
  • 31.25 g maliny a borůvky čerstvé nebo mražené

Buchta z červené řepy bez mouky

Ušleháme žloutek s cukrem, zvlášť rozpustíme máslo s čokoládou a přidáme ke žloutkům. Dále přidáme najemno nastrouhanou uvařenou červenou řepu, nasekané ořechy, prášek do pečiva a promícháme. Nakonec našlehaný bílek a zlehka promícháme. Směs vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v rozehřáté troubě při 180°C 30 minut.

Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut

  • 6 ks vejce
  • 120 g cukr
  • 150 g čokoláda na vaření
  • 150g g máslo
  • 440 g červená řepa
  • 0,5 sáček prášek do pečiva perníkový
  • 80 g nasekané ořechy
  • dle potřeby máslo na vymazání plechu
  • dle potřeby kokos na vysypání plechu
  • 1.50 ks vejce
  • 30 g cukr
  • 37.50 g čokoláda na vaření
  • 37.50 g máslo
  • 110 g červená řepa
  • 0.13 sáček prášek do pečiva perníkový
  • 20 g nasekané ořechy
  • dle potřeby máslo na vymazání plechu
  • dle potřeby kokos na vysypání plechu

Rybízovo-citrónová buchta

Ve velké míse smíchejte jogurt, cukr a vejce. Přidejte olej. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a nasypte do připravené směsi. Pořádně promíchejte těsto do hladka. Do směsi přidejte šťávu a kůru z citrónu a 3/4 očištěného rybízu a lehce zamíchejte. Troubu předehřejte na 190°C. Pečící formu o velikosti 35 x 10 cm vytřete máslem a vysypte moukou. Do formy nalijte těsto a uhlaďte do krajů. Posypte zbytkem rybízu. Pečte asi 35 – 40 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.

Doba přípravy: 60 minut
http://fresh.iprima.cz/recepty

  • 200 ml bílý jogurt
  • 180 g cukr
  • 3 ks vejce
  • 110 ml olej
  • 220 g mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 ks kůra z jednoho citrónu
  • 2 lžičky čerstvá citrónová šťáva
  • 450 g červený rybíz
  • 20 ml bílý jogurt
  • 18 g cukr
  • 0.30 ks vejce
  • 11 ml olej
  • 22 g mouka
  • 0.10 lžička prášek do pečiva
  • 0.10 ks kůra z jednoho citrónu
  • 0.20 lžičky čerstvá citrónová šťáva
  • 45 g červený rybíz

Bábovka celozrnná s mrkví a vlašskými ořechy

Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 155°C, formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V jedné misce smícháme mokré ingredience, ve druhé smícháme všechny suché ingredience. Mouku je dobré s práškem, sodou a kořením prosít přes síto, výsledná bábovka bude nadýchanější. Směsi smícháme dohromady, nalijeme do formy. Těsto je hustější. Pečeme přibližně 55-60 minut.

Doba přípravy: 60 minut
http://fresh.iprima.cz/recepty

  • 300 g strouhaná mrkev
  • 100 g mleté vlašské ořechy
  • 300 g celozrnná pšeničná mouka
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 1 lžička soda
  • 2 ks vejce
  • 300 g bílý jogurt
  • 220 g sirup z agáve nebo rýžový, datlový, javorový,..
  • 4 lžíce olivový olej
  • 1 hrst namočené rozinky
  • 2 lžíce chia semínka (nemusí být)
  • 1 lžička zázvor
  • 1 lžička skořice
  • dle potřeby muškátový oříšek, badyán, nové koření
  • 1 ks kůra z 1 citronu