Servings |
|
Ingredients
- 250 g jemný tvaroh
- 180 g bílý nesladký jogurt
- 1 ks sáček vanilkový cukr
- 1 lžíce cukr
Ingredients
|
|
Share this Recipe
Dortovou formu, hrníčky nebo zapékací misky zlehka vytřete máslem a vysypte drobky z piškotů nebo plátky mandlí. Vejce, cukr, jogurt a tvaroh vyšlehejte do hladka. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a seškrábnuté semínka přidejte do vyšlehané směsi. Přisypejte škrob a krátce prošlehejte. Těsto vlijte do připravených forem a posypte ovocem. Pečte v předehřáté troubě při 160°C přibližně 40 minut. Povrch by měl být pevný a lehce zezlátlý. Podávejte vlažné i vychladnuté.
Prep Time | 60 minut |
Servings |
porcí
|
Ingredients
- 1 lžíce máslo
- 1 hrst piškotové drobky popř. mandlové lupínky
- 4 ks vejce
- 2 lžíce cukr
- 250 g bilý jogur
- 250 g krémový tvaroh
- 1 ks vanilkový lusk
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 250 g maliny a borůvky čerstvé nebo mražené
Ingredients
|
|
Recipe Notes
Share this Recipe
Ušleháme žloutek s cukrem, zvlášť rozpustíme máslo s čokoládou a přidáme ke žloutkům. Dále přidáme najemno nastrouhanou uvařenou červenou řepu, nasekané ořechy, prášek do pečiva a promícháme. Nakonec našlehaný bílek a zlehka promícháme. Směs vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v rozehřáté troubě při 180°C 30 minut.
Prep Time | 20 minut |
Cook Time | 30 minut |
Servings |
|
Ingredients
- 6 ks vejce
- 120 g cukr
- 150 g čokoláda na vaření
- 150g g máslo
- 440 g červená řepa
- 0,5 sáček prášek do pečiva perníkový
- 80 g nasekané ořechy
- dle potřeby máslo na vymazání plechu
- dle potřeby kokos na vysypání plechu
Ingredients
|
|
Share this Recipe
Ve velké míse smíchejte jogurt, cukr a vejce. Přidejte olej. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a nasypte do připravené směsi. Pořádně promíchejte těsto do hladka. Do směsi přidejte šťávu a kůru z citrónu a 3/4 očištěného rybízu a lehce zamíchejte. Troubu předehřejte na 190°C. Pečící formu o velikosti 35 x 10 cm vytřete máslem a vysypte moukou. Do formy nalijte těsto a uhlaďte do krajů. Posypte zbytkem rybízu. Pečte asi 35 - 40 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.
Prep Time | 60 minut |
Servings |
porcí
|
Ingredients
- 200 ml bílý jogurt
- 180 g cukr
- 3 ks vejce
- 110 ml olej
- 220 g mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 ks kůra z jednoho citrónu
- 2 lžičky čerstvá citrónová šťáva
- 450 g červený rybíz
Ingredients
|
|
Recipe Notes
Share this Recipe
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 155°C, formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V jedné misce smícháme mokré ingredience, ve druhé smícháme všechny suché ingredience. Mouku je dobré s práškem, sodou a kořením prosít přes síto, výsledná bábovka bude nadýchanější. Směsi smícháme dohromady, nalijeme do formy. Těsto je hustější. Pečeme přibližně 55-60 minut.
Prep Time | 60 minut |
Servings |
bábovka
|
Ingredients
- 300 g strouhaná mrkev
- 100 g mleté vlašské ořechy
- 300 g celozrnná pšeničná mouka
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1 lžička soda
- 2 ks vejce
- 300 g bílý jogurt
- 220 g sirup z agáve nebo rýžový, datlový, javorový,..
- 4 lžíce olivový olej
- 1 hrst namočené rozinky
- 2 lžíce chia semínka (nemusí být)
- 1 lžička zázvor
- 1 lžička skořice
- dle potřeby muškátový oříšek, badyán, nové koření
- 1 ks kůra z 1 citronu
Ingredients
|
|
Recipe Notes
Share this Recipe