Ryby

Rybí polévka
Vytisknout recept
Rybí filé osolíme a prudce osmahneme na oleji. Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou a povaříme. Přidáme na kousky nakrájené filé a povaříme. Polévku dochutíme solí, zakapeme citrónem, přidáme zbytek másla a omytou posekanou petržel nebo pažitku. Podáváme s opraženou vekou nakrájenou na kostičky nebo nudličky.Pro zpestření je možno do polévky s filé přidat a povařit mraženou zeleninu dle vlastního výběru.
Porce
10 norma MŠ
Porce
10 norma MŠ
Rybí polévka
Vytisknout recept
Rybí filé osolíme a prudce osmahneme na oleji. Z části másla a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou a povaříme. Přidáme na kousky nakrájené filé a povaříme. Polévku dochutíme solí, zakapeme citrónem, přidáme zbytek másla a omytou posekanou petržel nebo pažitku. Podáváme s opraženou vekou nakrájenou na kostičky nebo nudličky.Pro zpestření je možno do polévky s filé přidat a povařit mraženou zeleninu dle vlastního výběru.
Porce
10 norma MŠ
Porce
10 norma MŠ
Suroviny
  • 1900 g voda
  • 250 g rybí filé
  • 20 g olej
  • 30 g másla
  • 40 g hladká mouka
  • 50 g žemle, veka
  • 1 ks citrón, zelená petržel
  • sůl dle chuti
Poznámky k receptu

MŠ Těchlovice, Děčín

Zapečené těstoviny s tuňákem
Vytisknout recept
Z másla a mouky připravíme zlehka tmavou jíšku, přidáme mléko, mícháme do rozpuštění mouky. Přidáme mletou hořčici a za neustálého míchání vaříme ještě 1 minutu. Odstavíme z plamene.Do směsi přidáme najemno nakrájenou cibuli, dále kukuřici, hrášek, 2/3 sýru,uvařené těstoviny a vše promícháme.Na dno zapékací mísy dáme tuňáka bez šťávy, přidáme obsah pánve a zbytek sýru. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 15-20 minut.
Doba vaření
15-20 minut
Doba vaření
15-20 minut
Zapečené těstoviny s tuňákem
Vytisknout recept
Z másla a mouky připravíme zlehka tmavou jíšku, přidáme mléko, mícháme do rozpuštění mouky. Přidáme mletou hořčici a za neustálého míchání vaříme ještě 1 minutu. Odstavíme z plamene.Do směsi přidáme najemno nakrájenou cibuli, dále kukuřici, hrášek, 2/3 sýru,uvařené těstoviny a vše promícháme.Na dno zapékací mísy dáme tuňáka bez šťávy, přidáme obsah pánve a zbytek sýru. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 15-20 minut.
Doba vaření
15-20 minut
Doba vaření
15-20 minut
Suroviny
  • 500 g těstoviny
  • 2 ks konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 500 ml polotučné mléko
  • 200 g nastrouhaný tvrdý sýr
  • 50 g másla
  • 50 g hladká mouka
  • 100 g kukuřice
  • 100 g hrášek
  • 3 ks cibule
  • 1/2 ČL mletá hořčice nebo nadrcená hořčicová semínka
  • dle chuti g sůl,pepř
Poznámky k receptu

http://fresh.iprima.cz/recepty

Karbanátky z rybího filé
Vytisknout recept
Rybí filé povařte 8 minut ve vývaru, pak slijte tekutinu. Rybu rozmačkejte s bramborami a promíchejte s koprem a hořčicí. Osolte a opepřete. Vytvořte karbanátky a obalte v trojobalu z mouky, rozšlehaného vejce a strouhanky. Upečte v troubě na pečícím papíře do zlatova.
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Karbanátky z rybího filé
Vytisknout recept
Rybí filé povařte 8 minut ve vývaru, pak slijte tekutinu. Rybu rozmačkejte s bramborami a promíchejte s koprem a hořčicí. Osolte a opepřete. Vytvořte karbanátky a obalte v trojobalu z mouky, rozšlehaného vejce a strouhanky. Upečte v troubě na pečícím papíře do zlatova.
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Suroviny
  • 500 g rybí filé
  • 4 ks uvařené brambory
  • 1 lžíce nasekaný kopr
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 hrnek vývar
  • dle potřeby sůl, pepř
  • na obalení hladká mouka
  • na obalení strouhanka
  • 3 ks vejce na obalení
Poznámky k receptu
Rybí filé pečené v jogurtu
Vytisknout recept
Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé a po obou stranách prudce opečte do zlatova. Filé opatrně vložte do vymazané zapékací misky. Do pánve s výpekem přidejte rajský protlak, osolte, opepřete a za stálého míchání osmahněte. Pak jej zalejte vývarem a několik minut povařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte do něj kopr. Filé přelijte jogurte, rajskou omáčkou s koprem a posypte strouhaným sýrem. Nechte asi 10 minut zapéct ve vyhřáté troubě při 180°C. Podávejte s řezy citronu ozdobené snítkou kopru.
Porce Doba přípravy
4 porce 60 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 60 minut
Rybí filé pečené v jogurtu
Vytisknout recept
Filé osolte a opepřete. Olej s máslem rozpusťte na pánvi, přidejte filé a po obou stranách prudce opečte do zlatova. Filé opatrně vložte do vymazané zapékací misky. Do pánve s výpekem přidejte rajský protlak, osolte, opepřete a za stálého míchání osmahněte. Pak jej zalejte vývarem a několik minut povařte. Stáhněte z ohně a vmíchejte do něj kopr. Filé přelijte jogurte, rajskou omáčkou s koprem a posypte strouhaným sýrem. Nechte asi 10 minut zapéct ve vyhřáté troubě při 180°C. Podávejte s řezy citronu ozdobené snítkou kopru.
Porce Doba přípravy
4 porce 60 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 60 minut
Suroviny
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce máslo na vymázání misky
  • 4 porce rybí filé treska nebo mořská štika
  • 4 lžíce rajský protlak
  • 150 ml vývar
  • 1 hrst nasekaný kopr
  • 200 ml bílý jogurt
  • 50 g tvrdý sýr gouda nebo eidam
  • 1 ks citron
  • dle potřeby sůl, čerstvě mletý pepř
Poznámky k receptu
Špagety s omáčkou z rajčat a tresky
Vytisknout recept
Rajčata křížkem rozřízněte, vydlabejte semínka a na pár vteřin dejte do vařící vody. Sceďte je, stáhněte slupku a nakrájejte na proužky. Omyté a očištěné filety tresky nakrájejte na kousky velikosti sousta. Na pánvi poduste nasekanou cibuli a česnek, přidejte oloupaná rajčata z plechovky a rajský protlak, promíchejte a přidejte sůl a pepř. Omáčku vařte 5 minut, přidejte rybu, spařená rajčata a vařte na mírném ohni do měkka. Podávejte s uvařenými špagetami a ozdobte anýzovými lístky.
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Špagety s omáčkou z rajčat a tresky
Vytisknout recept
Rajčata křížkem rozřízněte, vydlabejte semínka a na pár vteřin dejte do vařící vody. Sceďte je, stáhněte slupku a nakrájejte na proužky. Omyté a očištěné filety tresky nakrájejte na kousky velikosti sousta. Na pánvi poduste nasekanou cibuli a česnek, přidejte oloupaná rajčata z plechovky a rajský protlak, promíchejte a přidejte sůl a pepř. Omáčku vařte 5 minut, přidejte rybu, spařená rajčata a vařte na mírném ohni do měkka. Podávejte s uvařenými špagetami a ozdobte anýzovými lístky.
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Porce Doba přípravy
4 porce 30 minut
Suroviny
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 250 g rajčata
  • 375 g filety z tresky
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 plechovka loupaná rajčata
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka čerstvě namletý pepř
  • čerstvé anýzové lístky
  • 500 g špagety
Poznámky k receptu